Taxi Balatonfüred

Online taxi rendelés

Applikáció letöltés itt

Elérhetőség

Írj nekünk üzenetet!

Amennyiben egyedi ajánlatot kérne, vagy további kérdései maradtak, keressen minket bizalommal!

Balatonfüred a Balaton északi partján található települések egyike, és többféle közlekedési móddal is könnyen elérhető.

Eljutás Balatonfüredre:

1. Autóval: Az M7-es autópályán keresztül, Budapesttől északnyugatra, mintegy 120 km-re fekszik. Az autópálya jó minőségű, és a fővárostól való eljutás autóval általában 1,5-2 órát vesz igénybe.

2. Vonattal: Balatonfüred vonatállomás központi elhelyezkedése révén könnyen megközelíthető vonattal. Budapesttől a vonatok rendszeresen közlekednek a Balaton északi partjára. A Balatonfüred vasútállomás a városközpontban található, közel a parton lévő főbb látnivalókhoz.

3. Buszokkal: Több buszcég is üzemeltet járatokat Budapest és Balatonfüred között. Az autóbuszok rendszeresen közlekednek a fővárosból a Balaton északi partjára.

Közlekedés Balatonfüreden és környékén:

1. Helyi buszjáratok: Balatonfüreden belül helyi buszok közlekednek, amelyek segítenek a város különböző pontjainak elérésében.

2. Taxik: A városban több taxi vállalat is működik, így ez is egy lehetőség a helyi közlekedésre és az eljutásra különböző helyekre.

3. Kerékpározás: A kerékpározás népszerű a Balaton partján, és a környéken több helyen lehet bicikliket bérelni. A kerékpározás remek lehetőség a Balaton-part felfedezésére. Balatonfüred kis területen fekszik, ezért sok látnivaló gyalogosan is könnyen megközelíthető. A strandok, a kikötő, a belvárosi sétálóutca és a helyi éttermek könnyen bejárhatók gyalogosan. A város számos szállodával, panzióval és szálláshellyel rendelkezik, így az ott eltöltött idő során az emberek gyakran gyalog vagy kerékpárral közlekednek a környéken. Összességében Balatonfüred könnyen elérhető különböző közlekedési módszerekkel, és a helyszínen számos lehetőség áll rendelkezésre a kényelmes közlekedésre és az ott eltöltött idő széles skálájának élvezetére.

További területek

Balatonfüredi járás:
Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfüred, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Lovas, Monoszló, Óbudavár, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Tihany, Vászoly, Zánka

A taxi szolgáltatások két fő típusa az azonnali és az előrendeléses. Mindkét esetben a Balatonfüred területén és környékén utazhatsz a taxival, de az előrendeléses szolgáltatás esetén előre megadhatod az indulási és érkezési időpontot, illetve a címet. A taxi díja a távolság és az idő függvénye, de általában a Balatonfüreden belüli utak olcsóbbak, mint a környező településekre történő utak.

A taxi rendelésének több módja is van, attól függően, hogy milyen eszközt használsz. A leggyakoribb módozatok a következők:

  • Telefonos rendelés: Ha telefonod van, akkor felhívhatod a taxi szolgáltató központi számát, és megadhatod a neved, a telefonszámod, az indulási és érkezési címet, illetve az időpontot, ha előrendelést szeretnél. A taxi szolgáltató visszaigazolja a rendelésed, és megmondja, hogy mikor érkezik a taxi.
  • Online rendelés: Ha internet-hozzáférésed van, akkor a taxi szolgáltató weboldalán vagy mobilalkalmazásán keresztül is rendelhetsz taxit. Ehhez regisztrálnod kell a szolgáltató oldalán, és megadnod a személyes és bankkártya adataidat. Ezután kiválaszthatod a kívánt taxi típusát, az indulási és érkezési címet, illetve az időpontot, ha előrendelést szeretnél. A rendelésedet e-mailben vagy SMS-ben visszaigazolják, és megmondják, hogy mikor érkezik a taxi.
  • Utcai rendelés: Ha nincs telefonod vagy internet-hozzáférésed, akkor az utcán is megállíthatsz egy szabad taxit, ha látsz egyet. Ehhez csak intened kell a taxi sofőrjének, és ha megáll, akkor beszállhatsz. Ekkor meg kell mondani a sofőrnek, hogy hova szeretnél menni, és ő elindul veled. A taxi díját a taxaméter alapján kell fizetni, amikor megérkezel a célodhoz.

A taxi szolgáltatásokat nem csak magánszemélyek, hanem cégek és vállalatok is igénybe vehetik. A céges és vállalati szerződéses megrendelések esetén a taxi szolgáltatóval előre megállapodnak a szállítási feltételekben, árakban, és számlázási módokban. A céges és vállalati ügyfeleknek általában kedvezményeket és extra szolgáltatásokat biztosítanak a taxi szolgáltatók, például ingyenes várakozást, prioritást, vagy speciális járműveket. A céges és vállalati szerződéses megrendelésekhez általában online rendelést használnak, de telefonos rendelés is lehetséges.

Tartalomjegyzék

Scroll to Top